הפעלת עסק בצורה חוקית מחייבת הוצאה של רשיון לעסק ועמידה בכל התנאים הנדרשים לפי החוק. לעיתים, הקמה של חנות פיזית – משמע מקום שמוכרים בו סחורה ומבקרים בו עובדים ולקוחות כאחד, דורשת הליך ארוך של אישורי בנייה, היתרים שונים ולא מעט בירוקרטיה. קבלת רשיון עסקי רשמי, למעשה מצביעה על כך שבעלי העסק עברו את כל השלבים השונים, ביצעו תיקונים לפי הבדיקות שנדרשו מהם וכעת החנות בטוחה לשימוש על מי מה שהחוק מבקש. סיוע של אנשי מקצוע בהליך ההוצאה של הרישיון, יכול לזרז את קבלתו ובעיקר לוודא כי אף שלב בדרך לא "הולך לאיבוד" ועלול לעכב את הרישיון ואת תחילת הפעילות של החנות עצמה.
האם כל עסק חייב רשיון?
כל בעל עסק שאינו מעוניין להסתבך עם החוק, חייב להשיג לעצמו רשיון לעסק אחרת יסתכן בכך שהעסק שלו ייסגר. המטרה שבקבלת רישיונות עסקיים, היא שכל החנויות והמקומות שבהן מתרחשת פעילות עסקית, יפעלו בצורה מסודרת הן בהיבט של הנהלת החשבונות והבירוקרטיה והן בהיבט של הביטחון. עסק שקיבל רישיון, הוא כזה שעבר בדיקות שונות על ידי אנשים מוסמכים, כאשר המטרה היא שהפעילות של העסק תתבצע במתחם בטיחותי עבור כל בני האדם השוהים בו: הלקוחות, העובדים, המנהלים ואפילו עוברי האורח.
מהו התהליך של קבלת רשיון לעסקים?
בכדי להשיג את הרישיון המיוחל עבור העסק, על בעליו להבין שלא מדובר בתהליך מהיר ופשוט של "היום למחר", אלא בדרך ארוכת שלבים שלוקח לה זמן, לעיתים אפילו מספר חודשים. ההליך מתחיל בהגשת בקשה לקבלת רשיון עסק, תוך בחינתה על ידי הרשות המקומית. לאחר מכן הבעלים יקבל את התנאים המקדימים לפתיחת המקום ויינתן לו פרק זמן לעמידה בתנאים, כולל תיקונים ושיפוצים אם יהיה צורך בכך. בדיקות נוספות לווידוא הביצוע של התיקונים, הן אלו שיקבעו בסופו של דבר האם העסק יקבל את החותמת המתאימה ואת הרישיון הנחשק. במידה והתהליך נקלע לקשיים או לעיכובים שונים, לרוב יפורטו התקלות או התנאים אשר יאפשרו את ההמשך, משמע שבעל העסק יצטרך לדאוג לביצוע השינויים במבנה או הטיפולים בתקלות שנמצאו, בכדי להשלים את התהליך כולו ולקבל את האישורים ואת הרישיון עצמו.