כל מי שרוצה לייצר לעצמו תזרים כספי, ומעוניין שהכסף שלו יעבוד, יודע שכיום להשקיע בפק"מ או אפיקים סולידיים שהבנק מציע הן השקעות שלא יניבו הרבה בסופו של דבר. הכסף האמיתי נמצא בשוק ההון ובהשקעות בו והדרך לרווח עווברת דרך הבנה מעמיקה של התחום הזה. בגלל שמרבית המשקיעים יודעים ששם הכסף נמצא, אך לא מספיק מבינים בנושא, הדרישה ליועצים לשוק ההון, נמצאת בעלייה מתמדת בשנים האחרונות.
אז איך כל המידע הזה על שוק ההון נוגע לכם?
כנראה שהמידע במאמר זה, לא יהיה רלוונטי לכולם, אך מי שכן זה נוגע אליו הם מי שמתעניינים בלימודים וחושבים כיצד להשיג את הייחודיות שלהם בשוק העבודה בתום הלימודים. כאמור העיסוק בשוק ההון יכול להתאים הן לבוגרים בתחומי מנהל העסקים וכן גם ללומדי הכלכלה. אגב, גם מי שכבר סיימו את הלימודים מזמן, יכולים למצוא כיום קורסים להכשרה רק בתחום זה בליווי הרשות לניירות ערך. ובכל מקרה, מדובר בתחום עיסוק חדש יחסית שעדיין לא גדוש במועמדים אך יש אליו ביקוש ממשי בשוק העבודה.
נדלקתם על התחום- מה נדרש לעיסוק כיועצי השקעות בתחום מעבר לתעודה?
כאמור, כמו בכל תחום, רק תעודה המתירה לעסוק בתחום אינה מספיקה. ראשית כל יש לעבור בתום הלימודים מבחן הכשרה מסודר מטעם הרשות לניירות ערך, המקנה רישיון לייעוץ השקעות. כמו כן, בטרם תייעצו למישהו, תדרשו גם לתקופת הכשרה והתנסות, רצוי בחברות ההשקעות הגדולות כדי ללמוד איך הנושא מתקיים ומתבצע הלכה למעשה בחיי היום יום. מבחינת הלימודים, תדרשו לא רק להכיר את המדדים הגדולים או הבורסות המובילות, אלא גם ללמוד אודות תורת ההשקעות, ניתוח דוחות פיננסים, הערכה של ניירות ערך, בנקאות ועוד.
היות וכפי שאתם מבינים יש לא מעט מה ללמוד בתחום הוא הפך לדיסיפלינה של ממש שמוסדות הלימוד האקדמיים התחילו לקחת בה חלק. כך למשל מכללות רבות מציעות תואר ראשון במנהל עסקים עם התמחות בשוק ההון או תואר בכלכלה עם התמחות בתחום. הלימודים כוללים הכנה מתאימה למבחני ההסמכה הרשמיים בנוסף ללימודים הידועים והמוכרים של תורות כלכליות ועסקיות שונות. כמו כן, מכיוון שמדובר בהכשרה מסודרת תחת המטריה של מוסדות הלימוד, במקומות רבים הסטודנטים כבר בלימודים נחשפים ומבקרים בחדרי העסקאות של החברות הגדולות ורוכשים ניסיון מעשי ממשי עוד לפני שיצאו לשוק העבודה, ובכך היתרון הגדול שבלמידת תחום זה במסגרת אקדמאית של תואר.
ועוד עניין ששווה את תשומת לבכם אם בחרתם ללמוד את תחום שוק ההון
כמו הרבה תחומים אחרים, גם שוק ההון הופך להיות יותר ויותר טכנולוגי ודיגטלי. לצד חדרי העסקאות וההתנהלות השוטפת, בחברות רבות מנהלים ארכיונים דיגטליים רבים המכילים דאטה עסקית רבה שיכולה לסייע להם לחזות את תמורות השוק הבאות באחוז ממוצע מסויים. כמו כן, האוטומציה מגיעה גם למערכות הללו ונדרשים לא רק יועצים אלא גם מתכנני מערכות ניתוח מידע פיננסי ולכן העיסוק בלימודים גם בטכנולוגיות המידע של תחום זה, הוא חשוב לא פחות וכדי לבדוק שאכן מוסד הלימודים שאתם עתידים ללמוד, משלב גם את הנושא הזה בלימודים המוצעים בתחום.