הקינואה פרצה לחיינו בעשור האחרון והיום כבר נמצאת על המדף ליד הפתיתים, האורז והפסטות, כמוצר נפוץ ופופולרי שיש לו ביקוש רב בבתים. זהו כבר לא מאכל מוזר של אנשים מוזרים ששומרים על הבריאות בקנאות מוזרה ורוכשים אותו רק בבתי טבע בודדים שמוכרים את המוצר. הקינואה כבר מככבת על השולחנות במגוון מתכונים, בעיקר סלטים מרעננים, והיא כאן כדי להישאר ולעשות לנו טוב בבטן ובגוף בכלל.

רבים לא יודעים מה ההבדל בין קינואה לבין שאר מיני הדגן כמו חיטה, תירס ושעורה. האמת שהיא בכלל לא דגן, ושיש לה ערך תזונתי גבוה בעשרות מונים על פני החיטה. קינואה, תמימה למראה ככל שתהיה, עשירה בכל חומצות האמינות החיוניות ויש לה רמת חלבון סופר גבוהה, זאת לצד שלל סיבים תזונתיים, זרחן, ברזל ומגנזיום. מה שהכי טוב בקינואה הוא שאיננה מכילה גלוטן, כך שהיא תחליף נהדר עבור חולי צליאק.

ומה אפשר להכין עם קינואה? המון דברים טעימים ובריאים, סלט קינואה מפנק לא חייב לכלול רק חמוציות ושמן זית כפי שניתן לראות אותה מוגשת על שולחנים רבים. הנה לכם כמה מתכונים לסלט שיפתיע גם אתכם וגם את האורחים!

סלט קינואה ותפוזים

קודם כל, מה צריך?

3 תפוזים גדולים, מקולפים וחתוכים למעין "ביסים" קטנים

כוס גזרי "בייבי"- חתוכים דק דק

שתי כוסות קינואה מבושלת |(ניתן להיעזר בהוראות על האריזה)

שני גבעולי סלרי חתוכים דק

רבע כוס רוטב סלט חרדל-דבש

3 כפות מיץ לימון

רבע כוס עלי נענע קצוצים

אגוזי מלך קצוצים גס

עלי חסה

ועכשיו, איך מכינים?

  1. מערבבים את כל החומרים – מלבד עלי החסה והאגוזים – בקערת הגשה.
  2. מגישים על גבי מצע עלי חסה, מקשטים עם הרוטב ומפזרים את אגוזי המלך מעל.

סלט קינואה, פלפלים ועגבניות

קינואה משתלבת נהדר עם פלפלים קלויים ועגבניות!

קודם כל, מה צריך?

1 כוס קינואה סוגת

2 כוסות מים

1 פלפל אדום

1 פלפל צהוב

7 עגבניות מיובשות מושרות בשמן

2 כפות בזיליקום קצוץ

5 כפות שמן זית

1 כף חומץ בלסמי

1 שן שום כתושה

2 כפות חומץ

מלח ופלפל שחור

ועכשיו, איך מכינים?

  1. שוטפים טוב טוב את הקינואה ושמים אותה בסיר עם המים ועם מעט מלח.
  2. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כעשרים דקות.
  3. בתום הבישול מכבים את האש ומשאירים את הקינואה מכוסה למשך עוד כעשר דקות.
  4. בינתיים קולים את הפלפלים בגריל עד שישחירו מכל צדדיהם וקולפים את הקליפה (אפשר להכניס לשקית ניילון עד לקירור, כדי להקל על הקילוף)
  5. פורסים לפרוסות דקות.
  6. פורסים את העגבניות לרצועות. שמים את כל החומרים בקערה גדולה.
  7. כמעט סיימנו: מערבבים, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל על פי הטעם. מצננים כמה שעות לפני ההגשה.  
  8. בתיאבון!

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *