הגשמתם חלום ופתחתם עסק? מדהים! כעת, עליכם להתחיל לחשוב על השיווק וההפצה של הבייבי שעבדתם עליו כל כך קשה. כדי לעזור לכם, אספנו את השלבים בבניית אסטרטגיה לשיווק דיגיטלי שיעזרו לכם להגיע הכי רחוק שאפשר, ובדרך הנכונה.
פירוט השלבים בבניית אסטרטגיה לשיווק דיגיטלי
זה ממש לא מספיק לפתוח אתר או להעלות פוסט ביום לאינסטגרם העסקי שלכם. השלבים בבניית אסטרטגיה לשיווק דיגיטלי הם כה חשובים, עד שאם לא עוקבים אחריהם, כל ההשקעה שבעולם לא תעזור לכם להגיע למקום אליו אתם שואפים:
- להגדיר את המטרות – הצעד הראשון בבנייה של כל אסטרטגיה, היא להגדיר את המטרות. על אחת כמה וכמה כשמדובר באסטרטגיה עסקית. קחו לדוגמא את האתר שלכם, המטרה היא לא רק להגדיל את מספר הכניסות לאתר, אלא להגביר אותן על מנת להוריד עומס על מוקדי שירות למשל בכדי לחסוך בעלויות מסוימות. זו כבר למשל, מטרה בפני עצמה.
- להגדיר את קהל היעד – למי המותג שלכם מכוון? מהם המאפיינים שלו? אילו מוצרים הוא צורך? חשוב להבין שזה כמעט בלתי אפשרי להגיע לאותם לקוחות ספציפיים שעונים על הקריטריונים שהצלחתם להעלות, אבל כן לדעת מהו הכיוון ולדייק אליו ככל הניתן. ככל שתצליחו לאפיין טוב יותר את קהל היעד שלכם, כך השיווק יהיה מדויק ונכון יותר.
- שימו לב למתחרים – לא צריך לפחד מהם או להתגונן מפניהם, להפך! כדאי לחקור אותם, אפילו ללמוד מהם. גם אם מדובר במתחרה חדש או עסק שפועל בתחום שלכם אבל לא בדיוק, סביר להניח שהם יהפכו למתחרים בשלב מסוים על הקהל, על התוצאות בגוגל, ועוד. קחו את כולם בחשבון בגיבוש האסטרטגיה שלכם ותנו להם את הכבוד הראוי.
- תכנית מקרו – לאחר שהמטרות הוגדרו ובוצע חקר מילות מפתח, אפשר לגשת ולהתחיל לבנות את התכנית; להחליט על ערוצי הפעולה, על התכנים שהכי כדאי לייצר בהתאם לפלטפורמות הרצויות ולקהל היעד, ועוד. סביר שהתכנית שתבנו תהיה מפורטת וברורה יותר כעת כשהמטרות שלכם מוגדרות וברורות יותר.
- ביקורת תקופתית – גם אם האסטרטגיה שלכם הכי נכונה וטובה בעולם, זה לא אומר שהיא בלתי מנוצחת. בין השלבים בבניית אסטרטגיה לשיווק דיגיטלי אי אפשר לוותר על הביקורת התקופתית, שהמטרה שלה היא לבחון את עצמנו ואת הצלחת התכנית שנבנתה. אם משהו לא תקין, התוצאות לא ממהרות להיראות ואתם מרגישים שאתם צועדים במקום, כדאי לבדוק מה הבעיה ולשנות בהתאם לכך את האסטרטגיה.
תיעזרו במומחים לשיווק!
את השלבים בבניית אסטרטגיה לשיווק דיגיטלי כל איש מקצוע המתמחה בקידום אתרים, יודע בעל פה. מסיבה זו, כדאי אולי לשקול לפנות לעזרה מקצועית בכל הנוגע לאסטרטגיה הדיגיטלית שלכם, ולפנות זמן לעצמכם לעיסוקים אחרים הקשורים בהצלחה העסקית; פיתוח מוצרים משלימים, יצירת שיתופי פעולה, התרחבות העסק ועוד.