פיצה באשקלון היא מאכל שמצד אחד שורר לגביו קונצנזוס מוחלט – אין ספק שמדובר במנה טעימה להפליא ומשביעה מאוד שמתאימה לכולם – ומצד שני היא גם מעוררת חילוקי דעות ולפעמים אפילו סוערות: מהי הפיצה הטעימה ביותר? על בסיס בצק דק או דווקא עבה? עם אננס ואנשובי או זיתים שחורים וגבינת פטה? עם גבינה גם בשוליים? ואולי בכלל פיצה טבעונית היא האופציה הכי טעימה?

כל האפשרויות של פיצות באשקלון

הבחירה הראשונה כשצריך להחליט איזה מתוך המגוון הרחב של פיצות באשקלון להזמין היא הבצק.

אופציה אחת היא בצק דק, אופציה שנייה היא בצק עבה, ועוד אפשרויות משמחות הן בצק שהשוליים שלו מלאים בכדורי גבינה או נגיסי גבינה (צ'יזי קראסט או צ'יזי בייטס).

פיצה באשקלון עם בסיס של בצק עבה מתאימה לחובבי הפיצות המסיביות ובה בעת גם האווריריות. מקורן של פיצות אלה בצפון איטליה, אזור קר יותר ולכן מתאפיין במאכלים עשירים יותר ובעלי נוכחות בולטת יחסית. הפיצות עם הבצק הדק מגיעות אלינו מדרום איטליה והמאפיין העיקרי שלהן הוא הפריכות הרבה שלהן, והן מתאימות למי שמעדיפים להרגיש יותר את הנוכחות של הרוטב, הגבינה והתוספות.

פיצות מסוג צ'יזי קראסט או צ'יזי בייטס מתאימות באופן טבעי למי שאוהבים את הגבינה, ורוצים כמה שיותר ממנה בפיצה.

הבחירה הבאה בין כל האפשרויות היא של התוספות: האופציות הנפוצות הן זיתים ירוקים, זיתים שחורים, עגבניות, פטריות, שום כתוש, תירס, אנשובי, טונה, אננס, בצל (טרי או מטוגן), גבינה (פטה או בולגרית), פלפל אדום, פלפל ירוק, חצילים, בטטה ועוד.

עוד כדאי לזכור שניתן לבחור יותר מתוספת אחת וליצור שילובים מעניינים כמו אננס ופטריות, חצילים ותירס, פלפל אדום וטונה, בטטה ובצל וכמובן שניתן לשלב גם יותר מתוספת אחת – ובמקרים האלה הכלל "תפסת מרובה לא תפסת" ממש לא תופס…

הדרך הטובה ביותר להזמין פיצה באשקלון

כאמור פיצה באשקלון אהובה על כולם אבל מייצרת גם חילוקי דעות לגבי מהי הפיצה המושלמת.

איך בכל זאת אפשר ליהנות מפיצות באשקלון בלי התלבטויות קשות מדי? פשוט להזמין בכל פעם פיצה אחרת ובזכות המגוון הרחב של האפשרויות לזכות בכל פעם בחוויה מענגת אחרת.